West Coast Swing

Arrangör: Lunds Dansförening Gåsasteget

West Coast Swing (WCS) är en smooth, cool och social pardans med mycket inslag av individuell improvisation och musikanpassning. Dansen har sitt ursprung i Lindy Hop och precis som i de andra swingdanserna bygger grundsteget på gå-gå och trippelsteg.

West Coast Swing kan dansas till otroligt varierande musik och dansen utvecklas hela tiden i takt med ny musik och nya dansstilar. I WCS går det också utmärkt att plocka in influenser ifrån många andra danser som t. ex. blues, boogie, fox och zouk.

West Coast Swing är en social pardans från USA:s västkust, med rötter i 50-talets Lindy Hop, men har förändrats kraftigt över tid. West Coast Swing utvecklas och influeras hela tiden av andra danser.

Parkänslan är viktig. Dansen har en mjuk elastisk känsla, som är utmärkande för just West Coast Swing. Dansen harmoniserar med musiken och speglar dess genre, intensitet och stämning.

West Coast Swing dansas till många olika musikstilar, som rhythm & blues, country, slow rock, blues, soul, pop och till den musik du hör på radion som ligger på hitlistorna.

Källa: SkåneSwing